Україна і світ

”Вийшли за грибами” на кордон: на Закарпатті зі стріляниною затримали ухилянтів

На Закарпатті затримали чергову групу чоловіків, які намагались утекти від мобілізації.

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

За їхніми даними, ввечері 31 серпня прикордонний наряд помітив шістьох мешканців Тячівщини неподалік урочища Щауль, що в Рахівському районі.

Чоловіки прямували у бік кордону з Румунією. А коли побачили прикордонників, спробували втекти, втім кілька попереджувальних пострілів змусили чоловіків зупинитися.

Перебування у прикордонні затримані пояснили бажанням назбирати грибів. Проте у них не виявилося звичних для грибників атрибутів – кошиків чи відер, натомість вони мали з собою закордонні паспорти та Covid-сертифікати європейського зразка, а також змінний одяг.

Для з’ясування всіх обставин “грибників” доправили до прикордонного підрозділу, де на них склали протоколи про вчинені правопорушення.

А на адресу Рахівського відділення поліції скерували направлено повідомлення про виявлення ознак злочину передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом упродовж серпня на Закарпатті на ділянках Мукачівського та Чопського прикордонних загонів прикордонники виявили й затримали майже 700 чоловіків, які намагалися незаконно покинути територію України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-01 21:40:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин