Україна і світ

Війна кремля продовжує залишатися стратегічним провалом — Держдеп США

російська армія зазнає приголомшливих втрат на полі бою і війна путіна продовжує залишатися стратегічним провалом.

Про це під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Зараз, коли ми наближаємося до річної позначки відтоді, як путін розпочав свою жорстоку війну проти України, дуже важливо зберегти та збільшити підтримку України. Війна путіна продовжує залишатися стратегічним провалом. Йому не вдалося повалити демократично обраний уряд України, приєднати Україну до росії чи зламати волю її народу. Він програв бої за Київ, за Харків, за Херсон. Його армія зазнає приголомшливих втрат на полі бою, і йому не вдалося послабити наш Альянс і те, що він представляє. Насправді цей альянс — НАТО — сильніший і згуртованіший, ніж будь-коли», — наголосив Ентоні Блінкен.

Він додав, що зараз партнери зосередилися на забезпеченні України безпековою допомогою, яка необхідна для захисту своєї території від російської агресії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Найкращий спосіб прискорити перспективи справжньої дипломатії — продовжувати схиляти поле битви на користь України. Це допоможе гарантувати, що Україна матиме якомога сильнішу руку, щоб зіграти за столом переговорів, коли вони з’являться», — зазначив держсекретар США.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-09 11:35:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин