Україна і світ

Виганяють людей із будинків: окупанти масово заселяють Мелітополь та район

Російські окупанти масово заселяють місто Мелітополь і навколишні села (Запорізька область), а також зводять там фортифікаційні споруди.

Про це розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, з міста виїхали більше половини його мешканців (понад 50-60%). Наразі в населеному пункті залишаються 50-60 тис. мелітопольців.

Водночас у Мелітополі перебуває багато російських окупантів. За даними Федорова, рашисти інколи заселяють цілі села. В населені пункти приїжджають по 200-300 загарбників і займають чужі хати.

– Більше половини жителів Мелітополя евакуювались на підконтрольну Україні територію або за кордон. У місті залишилося до 60 тис. мелітопольців. Натомість місто і район масово заселили окупанти з РФ – росіяни, чеченці, осетини тощо, – наголосив Федоров.

Він додав, що на сході від міста, на Херсонському напрямку, окупанти виселяють українців із будинків і зводять там оборонні укріплення.

Наприклад, у селі Полянівка (Мелітопольський район) рашисти змусили людей виїхати в інші населені пункти й завезли туди бетонні плити, зняті з водного каналу. Російські війська фактично перетворюють цю територію на форпост.

Аналогічно окупанти захопили інші села в Мелітопольському районі. Вони селяться в порожні будинки, а свою техніку розміщують у городах і дворах, поруч із мирними жителями. Таким чином загарбники прикриваються людьми як живим щитом.

– Терор на тимчасово окупованих територіях продовжується, адже рашисти прикрились цивільними як живим щитом, – заявив Федоров.

Нещодавно мер Мелітополя повідомляв, що за тиждень з тимчасово окупованих територій чотирьох областей України до Запоріжжя змогли виїхати лише 906 громадян. Окупанти не випускають людей і змушують їх оформлювати так звані перепустки.

За інформацією Івана Федорова, рашисти використовують Мелітополь як військову базу і переорієнтовують місцеві промислові підприємства під потреби своїх військ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Telegram-канал Івана Федорова

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-07 16:47:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин