Україна і світ

Відновлення авіаперевезень в Україні: Кубраков зробив важливу заяву

Для відновлення пасажирських авіаперевезень Україна розпочинає офіційні переговори з регуляторами у США та Євросоюзі, проте говорити про конкретні терміни наразі зарано.

Про це розповів віце-прем’єр з відновлення – міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв’ю РБК-Україна.

Відновлення авіасполучення в Україні

– Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах військового стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми, – наголосив він.

Зараз дивляться

За його словами, у світі небагато аеропортів, куди можуть у будь-який момент прилетіти дрони чи ракети, і Ізраїль – найуспішніший приклад, тому українська сторона проводить також консультації з адміністрацією цивільної авіації цієї країни.

Кубраков зауважив, що на рівні планів є різні сценарії щодо кількості аеропортів, які могли б працювати в умовах воєнного стану, проте тут необхідний зворотній зв’язок від регуляторів США та ЄС.

Глава Мінінфраструктури каже, що є європейські авіакомпанії, які зацікавлені у відновленні роботи українського авіаринку, але відмовився їх називати. Так само тривають перемовини з трьома українськими авіакомпаніями.

– Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна, – підсумував міністр.

Наприкінці 2023 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що розглядають кілька пропозицій, які стосуються відновлення авіасполучення.

Він також припустив, що саме у 2024-му вдасться зрушити це питання з мертвої точки.

Джерело: РБК-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-11 09:45:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин