Україна і світ

Видно кільця з пилу: телескоп Джеймса Вебба зробив найчіткіше фото Нептуна

Космічний телескоп Джеймса Вебба зробив найчіткіше фото Нептуна в історії. Востаннє астрономи мали таке уявлення про найдальшу від Сонця планету в 1989 році.

На знімках, зроблених телескопом наразі, видно одразу кілька кілець, що лежать в екваторіальній площині планети, що складаються з космічного пилу та залишків різних об’єктів. Вебб також помітив сім із 14 відомих супутників Нептуна, у тому числі і Тритон.

Найнезвичайніший супутник у Сонячній системі покритий крижаним шаром конденсованого азоту, тому він відображає близько 70% сонячного світла, що падає на нього, і здалеку може здаватися дуже яскравою зіркою.

У міру того, як астрономи досліджують всесвіт у пошуках інших планет, вони виявили, що крижані гіганти, такі як Нептун та Уран, є найбільш поширеними в Чумацькому Шляху.

– Можливість розглянути їх у найдрібніших деталях допоможе нам у наших спостереженнях за іншими крижаними гігантами, – сказав старший радник із науки та досліджень в Європейському космічному агентстві Марк Маккоріан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше телескоп Джеймса Вебба вперше сфотографував Марс, показавши особливості поверхні планети та її хімічний склад.

Видно кільця з пилу: телескоп Джеймса Вебба зробив найчіткіше фото Нептуна
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-22 11:56:56