Україна і світ

Відключення світла у Києві можливі до весни – Кличко

Навіть у разі розвитку найгірших сценаріїв повної евакуації у Києві не буде, проте відключення електроенергії можуть тривати до самої весни, заявив мер столиці Віталій Клиско.

– Ми повинні бути готовими до різних сценаріїв, зокрема і до поганих. На цей випадок у кожного з нас є алгоритм дій навіть у випадку евакуації. Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, – сказав він.

Кличко наголосив, що загалом це не можна назвати евакуацією –  це, скоріше, тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя.

Водночас попередив – відключення світла можуть тривати до весни.

– Це пов’язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять теплонагріваючі прилади – у когось теплі підлоги, у когось УФ. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії. Тому йде більше навантаження на енергосистему, – пояснив мер столиці.

Він також нагадав, що у Києві вже працюють 430 пунктів обігріву ібудуть відкриватися нові.

Раніше в інтерв’ю німецькому виданню Bild, яке вийшло перед останнім ракетним обстрілом 23 листопада, мер Києва Віталій Кличко заявив, що прийдешня зима може виявитися найгіршою для столиці з часів Другої світової війни, тому не виключив евакуації частини міста.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Віталій Кличко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-28 11:15:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин