Україна і світ

Відбулася перша доставка військової допомоги від Міжнародного фонду для України

Україна швидко отримує доступ до нових боєприпасів, запчастин і систем ППО. Це перший внесок військової допомоги від Міжнародного фонду для України, заснованого минулого року Великою Британією.

Про це після зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі розповіла міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен разом зі своїми міжнародними колегами, про що повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Внесок Міжнародного фонду для України — це значна кількість запчастин і боєприпасів для артилерії. Він також містить пакет (безпілотних) систем протиповітряної оборони та обладнання у сфері безпеки та розвідки. Раніше повідомлялося, що Нідерланди також прискорюють доставку додаткових боєприпасів в Україну.

«Оскільки бойові дії посилюються, а Україна готується до нового наступу, швидкість поставок є буквально життєво важливою. Об’єднавши зусилля з іншими країнами та промисловістю, ми можемо надати більшу та швидшу військову підтримку та зміцнити здатність українців до виживання», — сказала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен.

«Цим пакетом ми забезпечуємо Збройні Сили України такими необхідними ресурсами для продовження боротьби у 2023 році. Наша мета — якомога швидше передати ці ресурси в українські руки», — заявив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес.

Нідерланди внесуть до Фонду 100 мільйонів євро. Також у Фонді беруть участь Данія, Норвегія та Швеція. Крім того, фінансовий внесок зробили Ісландія та Литва.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Обладнання закуповується безпосередньо у промисловості за кошти Міжнародного фонду для України. Таким чином бюджет використовується оптимально, а обладнання прибуває в Україну швидше. Країни разом працюють над наступною поставкою з Фонду в короткостроковій перспективі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-16 11:27:57