Україна і світ

Від хімічної до радіаційної небезпеки: додаток Повітряна тривога навчили новим оповіщенням

Програма Повітряна тривога отримала велике оновлення. Нові функції дозволять чіткіше визначити вид та рівень небезпеки, яка чатує на українців у певних областях.

Додаток навчили видавати 5 типів тривог:

  • хімічна небезпека;
  • радіаційна загроза;
  • вуличні бої;
  • артилерійський обстріл;
  • повітряна тривога.

Остання тривога вже всім давно відома, адже протягом останніх п’яти місяців вона попереджала мільйони українців про можливий ракетний удар.

Кожен тип тривоги отримав унікальне оповіщення, яке легко розрізнити серед інших. Окрім звукових сигналів, текстові оповіщення допоможуть дізнатися

У Мінцифрі додали, що сервіс завантажили 11 млн разів, а інформацію про ті чи інші види небезпеки передають оператори в обласних адміністраціях України. За координацію тривог відповідає ДСНС.

Програма Повітряна тривога доступна як на Android, так і на iOS. Завантажити можна з Google Play й AppStore абсолютно безкоштовно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Не варто забувати, що, крім корисних сервісів, існують і додатки, які працюють на ворога. Вони стилізовані під ігри й намагаються отримати інформацію про розташування військових об’єктів та критичної інфраструктури. Наприклад, вони можуть попросити зробити знімок, поділитися геолокацією, або навіть нанести малюнок на асфальті.

Смартфон
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-02 15:14:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин