Україна і світ

Від SPA до усамітнення з природою: куди поїхати відпочивати в Україні восени


Осінь – унікальна пора, яка допоможе відкрити для себе Україну з іншого боку. Приємна прохолода і золоті відтінки зроблять вашу осінь затишною і незабутньою.

Тревел-координаторка Лілія Крук назвала 5 найкращих локацій, куди можна поїхати восени в Україні.

Куди поїхати відпочивати в Україні восени: 5 локацій

Цікаві місця розкидані по всіх куточках нашої незалежної країни, тому кожен знайде для себе вдалі варіанти.

Озеро Віта

Озеро приваблює туристів завдяки своєму розташуванню на висоті 800 м над рівнем моря, в оточенні гір на 360°, все це створює особливий мікроклімат і погода там зазвичай безвітряна.

– Ця локація є універсальною, бо підійде як для мандрівок соло, так і для подорожей із сім’єю чи друзями. Є багато варіантів для розміщення: від готельних номерів до котеджів, на різну кількість місць. На території є ресторан із традиційними українськими стравами та форелеве господарство, де можна зловити собі вечерю самостійно та приготувати, – наголосила Лілія.

Експертка додала, що природа також здивує навіть завзятих мандрівників.

Буковель

Відпочити в Україні восени можна і на всесезонному курорті, який може запропонувати величезну кількість розваг. У Буковелі є й нові локації, особливість яких полягає в adults only – дозволено розміщення дорослих і дітей віком від 10 років. Тиша і спокій вам будуть гарантовані.

– Тут сучасні готелі з вишуканим дизайнерським інтер’єром, неймовірні SPA комплекси, смачні ресторани з традиційними Галицькими та Буковинськими стравами. Хочу зазначити, що деякі локації є навіть pet-friendly і за окрему плату пропонують проживання з домашніми улюбленцями. А ще, доступні спеціальні меню для тварин. Вважаю це крутою і досить прогресивною, сучасною опцією, – каже експертка.

Черепашинецький кар’єр

Мабуть, інтуїтивно, після закінченням літа, ми намагаємось використати усі можливі теплі і сонячні дні, провести їх десь на природі. В цей момент часто парки і сквери міст переповнені. Саме тому експерт рекомендує Черепашинецький кар’єр.

– Унікальність водойми, що утворилася на місці видобутку граніту та білої глини, полягає в блакитному кольорі, який за сприятливої погоди вражає своєю насиченістю, глибиною та красою, – зазначає Лілія.

Там можна орендувати альтанки та будиночки, тож про комфорт не турбуйтеся.

Бакота

Якщо ж хочеться побути ближче до природи якомога довше – для цього чудово підійде Бакота на Хмельниччині.

– Тут на вас чекають фантастичні краєвиди на Подільські Товтри та Дністер, а ще цікава стародавня історія місцевості, яка має досить потужну енергетику.

Зустрічати тут світанки та заходи сонця – одне задоволення. За останні роки тут з’явилося кілька готелів, котеджні містечка та глемпінги, які з кожним роком стають дедалі популярнішими в Україні, – додала Крук.

Виноградник

З настанням золотої осені експерт рекомендує завітати на виноградник.

– На перший погляд досить дивна локація, чи не так? Одного разу, потрапивши саме в цей період, я була здивована та захоплена красою лози, що заворожувала усім розмаїттям жовто-помаранчевих кольорів. Неможливо було зупинитися, щоб не зробити сотні яскравих фотографій на тлі блакитного неба. Рекомендую поєднати приємне з корисним – завітати до виноробні на екскурсію, бо цікаво і ніколи не буде зайвим дізнатися про етапи підготовки та вирощування винограду, технології виробництва крафтового вина та насолодитися дегустацією. Плюс – зробити гарні світлини для контенту чи особистого архіву, – зазначає Лілія.

Відомо, що кожна область України має щонайменше кілька виноробень, тож вибір локації не буде важким.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Я, наприклад, рекомендую відвідати найпівнічнішу виноробню в Україні, розташовану в Чернігівській області, яка продовжує функціонувати і приймати гостей попри ситуацію в країні. Мені подобається ця локація візуально і тут можна поєднати кілька дегустацій в одну (поруч розташована осетрова ферма), що допоможе посилити враження від подорожі, – вважає тревел-координаторка.

Якщо у вас восени запланована відпустка, то тепер ви знаєте, де можна спокійно відпочити та насолодитися природою.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 11:31:03