Україна і світ

Від отруєння під Запоріжжям померло 22 окупанти, їх кількість може зрости – Арестович

Внаслідок отруєння російських солдатів в окупованому місті Василівка Запорізької області загинуло щонайменше 17 загарбників.

Про це на YouTube каналі російського правозахисника Марка Фейгіна заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович.

За його словами, станом на вечір 20 серпня є 17 загиблих окупантів.

– У військах РФ знову щось не ладнається – як не Himars, так консерви непридатні. Масове отруєння в російських військах сьогодні: 22 особи двохсотих станом на 17 вечора, зараз може бути і більше. Частина поїхала до Севастополя. Не знаємо, що й гадати, звідки така кількість загиблих, але здається тиловики там щось накаламутили з консервами, – сказав Арестович.

Наразі відомо, що Росія звинуватила в отруєнні українську сторону, сказавши, що з боку України нібито було застосовано хімічну зброю.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк іронічно відреагував на такі заяви РФ.

Він заявив, що уважно ознайомився з офіційною заявою міністерства оборони Росії щодо отруєння військових російської окупаційної армії в українському місті Василівка Запорізької області та звинуваченням України у використанні “хімічної зброї”. Його коментар із цього приводу був наступний:

— Надмірне вживання дешевого неліцензійного алкоголю в 40-градусну спеку разом із простроченими сухпайками “армії Росії” абсолютно точно може призводити до непередбачуваних наслідків. Українська земля ніколи не буде гостинною для російських окупантів. Нескінченна блювота – це ще найкраще, що може вас тут чекати. Однак розуміємо, що чекати від вас адекватності — не на часі, тому продовжуйте розповідати “байки доброї волі” про масштабне використання “алкогольної хімічної зброї”, – написав Михайло Подоляк.

Водночас представник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук теж іронічно прокоментував повідомлення РФ про отруєння російських військових.

– Отруїлися російські окупанти і одразу написали, що це наші біовоїни чи біологічна зброя України діє. Ці біовоїни вийшли з біологічної лабораторії, де готувалися під наглядом лікарів із НАТО. Але причина зовсім в іншому – треба було перевірити термін зберігання сухпайків так званої російської армії. Вони просто були прострочені, ось вони й просра… ну, далі ви самі знаєте, – сказав Братчук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Факти ICTV писали, як не стати жертвою харчового отруєння і яких основних правил слід дотримуватися, щоб продукти харчування не завдали шкоди здоров’ю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-21 02:40:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин