Україна і світ

Від мобілізації росіяни тікають навіть на Аляску

Двоє росіян, аби уникнути мобілізації до росармії на війну в Україну, втекли аж на Аляску на саморобному плавзасобі. Тепер вони чекають на рішення щодо своїх заяв про надання їм політичного притулку в штаті Вашингтон. Про це повідомляє ізраїльський російськомовний портал новин CursorInfo.

Порушники російсько-американського державного кордону свідомо здалися представникам американської влади та утримуються під вартою в імміграційному центрі в місті Такома штату Вашингтон. Вони перебувають там із жовтня 2022 року, коли прибули до міста Гамбел, штат Аляска на, так би мовити, човнику.

Місто Гамбел розташоване на острові Святого Лаврентія, що в південній частині Берингової протоки. Це за 80 км від півострова Чукотка (мис Чапліна). Тобто ці чоловіки «гребли веслами» всю цю відстань холодним океаном, покладаючись лише на волю Божу!

За тиждень до їхньої втечі до них прийшли з військкомату. Знаючи, що в росії йде мобілізація, вони відмовилися відчинити двері й віддали перевагу втечі з країни.

Нагадаємо, що в Міжнародний день миру, 21 вересня 2022 року, путін підписав указ про оголошення часткової мобілізації в росії. 31 жовтня міноборони рф оголосило про припинення вручення повісток. Проте варто зауважити, що указу про завершення мобілізації не було.

До речі, як саме відчайдухи прорвалися крізь хвалену російську прикордонну «залізну браму», залишається тільки здогадуватись…

Фото з відкритих джерел

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготував Володимир Загребельний

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-05 06:49:35