Україна і світ

Від $7 тис. за виїзд: на Закарпатті викрили канали бізнесу на ухилянтах

На Закарпатті правоохоронці викрили два канали бізнесу на ухилянтах від мобілізації.

29-річний місцевий чоловік за 7 тисяч доларів оформляв своїх клієнтів нібито водіями, які перевозять міжнародні гуманітарні вантажі. Неправдиві відомості вносив до системи Шлях. За таких умов призовники незаконно перетинали кордон і покидали межі України.

⁃ Канал незаконного виїзду за кордон військовозобовязаних чоловіків виявили наші слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів, разом із прикордонниками та співробітниками СБУ. Його організатора затримано. Він у ізоляторі тимчасового тримання. Триває досудове розслідування, – повідомили у прес-службі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області.

Чоловіка затримали «на гарячому», коли той доставив чергового клієнта до одного з пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні. При собі він мав «зароблені» гроші. Їх вилучили разом із автомобілем, на якому він приїхав.

photo 2022 11 17 10 49 32

У іншому випадку подружжя з міста Мукачево виготовляло для призовників фіктивні медичні довідки із неіснуючими діагнозами. Такі документи ухилянти використовували теж для незаконного перетину кордону. Свої послуги ці чоловік та жінка оцінили дорожче – брали з призовників від 8 до 9 тисяч доларів.

⁃ Затримували зловмисників прикордонники, співробітники СБУ та поліцейські. У той час, коли подружжя отримувало частину неправомірної грошової винагороди – 2700 доларів та 8 000 гривень, – повідомляють у Мукачівському прикордонному загоні.

Від $7 тис. за виїзд: на Закарпатті викрили канали бізнесу на ухилянтах / 2 фотографии

Правоохоронці оголосили фігурантам справи про підозру. Відкрито кримінальне провадження. Тепер усім трьом затриманим загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Нацполіція у Закарпатській області, Мукачівський прикордонний загін

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-17 13:06:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин