Україна і світ

Вибух у Дарницькому районі Києва 9 лютого 2023: правоохоронці назвали причину та повідомили про підозру

Правоохоронці затримали мешканця Київщини та повідомили йому про підозру в порушенні правил безпеки, що призвело до загибелі людей від вибуху в Дарницькому районі столиці 9 лютого.

За даними Київської міської прокуратури, епіцентром вибуху стала одноповерхова промислова будівля.

Приміщення використовувалося суб’єктом підприємницької діяльності як виробничий цех з виготовлення та оброблення ювелірних виробів.

Зараз дивляться

У своїй роботі працівники майстерні використовували газове обладнання.

– Деякі елементи вказаного обладнання були виготовлені “кустарним” способом, а газові балони в порушення встановлених вимог розміщувались в приміщенні, де безпосередньо працювали люди. З працівниками інструктажі та навчання з охорони праці та дотримання норм пожежної безпеки не проводились, та їх не було забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту, – повідомили у прокуратурі.

Внаслідок таких недбалих дій, під час проведення газополум’яних робіт, які відносяться до робіт з підвищеною небезпекою, стався вибух газових балонів.

На момент події у приміщенні перебувало близько 20 робітників.

Керуючого ювелірною майстернею за порушення дотримання правил безпеки з охорони праці затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У межах провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. Cанкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що вибух у Дарницькому районі Києва стався 9 лютого о 15:45. Внаслідок цього загинуло четверо людей, ще п’ятеро отримали тілесні ушкодження.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-10 19:49:06