Україна і світ

Вибух на Каховській ГЕС – Україна звернеться до Міжнародного кримінального суду

Україна наполягає на скликанні засідання Радбезу ООН і має намір звертатися до Міжнародного кримінального суду через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС.

Про це під час пресконференції 6 червня сказав президент України Володимир Зеленський.

— Ми розмовляли з ЄС, з НАТО, з ОБСЄ, і також скликаємо Раду безпеки в ООН. І також будемо звертатися до представників Міжнародного кримінального суду. На наш погляд, це злочин. Генеральна прокуратура вже зареєструвала. Класифікація сьогодні – екоцид, – сказав він.

Глава держави сказав, що це важливий момент, на який має звернути увагу міжнародна спільнота. Зеленський сказав, що концентруватиме всіх українських дипломатів на роботі з державами, які постійно займають посередницьку позицію.

— Це ці держави, які завжди приділяють велику увагу екопитанням та ековикликам. Дуже хочеться реакції від країн Азії та Латинської Америки, – додав Зеленський.

За його словами, інформація про мінування Каховської ГЕС “була від нашої розвідки, ми потім ділилися цією інформацією з партнерами”.

Нагадаємо, російські окупанти вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС , через що близько 80 населених пунктів опинилися під загрозою підтоплення, проводиться евакуація. Інші наслідки ще оцінюють фахівці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-06 19:07:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин