Україна і світ

Ви ще можете врятувати РФ від трагедії! Резніков закликав росіян скласти зброю

Україна гарантує життя та безпеку російським військовослужбовцям, які негайно складуть зброю. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у відеозверненні, адресованому насамперед російським офіцерам та командуванню.

– Я не даватиму вам порад. Просто знайте. Українцям не потрібна російська земля – нам достатньо власної. І ми повернемо її усю. Ми гарантуємо життя, безпеку та справедливість усім, хто відмовиться воювати негайно. І ми доб’ємося трибуналу для тих, хто віддавав злочинні накази. Ви ще можете врятувати Росію від трагедії, а російську армію від приниження. Але час минає. Не проґавте його, – зазначив він.

В іншому випадку, за його словами, тисячі російських солдатів загинуть, ще більше залишаться без рук і ніг, решта до кінця життя носитиме тавро ґвалтівників та вбивць.

– Запитайте себе – ким вас вважають? Ким ви будете після цієї війни для своїх дітей та онуків, коли вони дізнаються правду? Як увійдете в історію? Як ті, хто воював під одним прапором із зеками? Ви залишитеся в пам’яті як злодії, ґвалтівники та вбивці, – додав Резніков.

Глава Міноборони також зазначив, що ті, хто розпочав цю війну, зроблять винними саме військових і зрадять, як уже зраджували неодноразово.

– Ви платите кров’ю за чиїсь фантазії та хибні цілі. Тепер вас не слухають. Тому що послухати вас зараз означає визнати помилки. А у Москві не люблять правду. Їм простіше розповісти, як ви героїчно загинули у битві з вигаданими полчищами НАТО. Країни НАТО постачають нам зброю. Це правда. Але б’ють вас цією зброєю українські воїни, – зазначив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Резніков запевнив, що московські політики, які відправили росіян на війну, зараз перебувають у країнах НАТО, тому що розуміють – потрапили у пастку з війною та намагаються перекласти відповідальність.

– Після війни саме ви дивитиметеся в очі калікам, вдовам і сиротам ваших солдатів. Бо ніхто з Кремля до них не вийде. Вам доведеться жити поруч із тими, хто зараз натовпом біжить від мобілізації до Фінляндії, Грузії, Казахстану і навіть Монголії. І вони будуть впевнені, що вчинили правильно. Ви ж це усвідомлюєте, чи не так? – звернувся він до російських військових.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-07 13:37:40