Україна і світ

Виїзд з України чоловіків, які мають робочу візу в ЄС: які документи потрібні

У Державній прикордонній службі України оприлюднили роз’яснення щодо виїзду за кордон під час воєнного стану чоловіків, які мають робочу візу однієї з країн Євросоюзу.

Як зазначили в ДПСУ, наявність візи не дає права на виїзд військовозобов’язаним чоловікам.

– Візи іноземних країн, які видаються чоловікам-громадянам України, не підтверджують постійне проживання в цих країнах та не дають право на виїзд військовозобов’язаним, – йдеться в роз’ясненні.

Тож для підтвердження підстав виїзду з України чоловікові потрібно надати:

• документи, що підтверджують особу (наприклад, закордонний паспорт);

• документи на підтвердження статусу особи, яка не підлягає призову на військову службу під час мобілізації та має право на виїзд із України.

Категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено статтею 23 закону України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Ця стаття містить перелік категорій громадян, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Йдеться, наприклад, про осіб з інвалідністю; жінок та чоловіків, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років; громадян, які самостійно виховують дитину віком до 18 років; чоловіків, які заброньовані за підприємствами, установами, організаціями, органами держвлади тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дозволяється і виїзд чоловіків, які тимчасово непридатні до військової служби та мають підтверджуючі документи. Крім того, мають право виїхати чоловіки віком від 18 до 60 років, які постійно проживають за кордоном.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-06 19:42:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин