Україна і світ

Велика Британія продовжить постачати Україні засоби для боротьби з вибуховими боєприпасами

Велика Британія передала Україні понад 1000 металошукачів VALLON і 100 комплектів для знешкодження бомб, для допомоги в розміновуванні полів на деокупованих територіях.

Рішення про це опубліковане на сайті британського уряду.

Постачання цих засобів продовжаться і в 2023 році.

Велика Британія також нещодавно надала значний пакет систем протиповітряної оборони, включаючи понад 1000 зенітно-ракетних комплексів та 125 зенітних установок для захисту України від ударів росії по містах та інфраструктурі.

«Використання росією наземних мін і націлювання на цивільну інфраструктуру підкреслюють шокуючу жорстокість вторгнення путіна. Цей останній пакет підтримки Сполученого Королівства допоможе Україні безпечно очистити землю та будівлі, коли вона повертає свою законну територію», — зазначив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

VALLON допоможе військам розчистити мінні поля та зробить безпечними маршрути на дорогах і стежках. Також допоможе очистити цивільну інфраструктуру та будинки від вибухонебезпечних речовин, дозволяючи людям безпечно повернутися до своїх домівок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окрім прямих поставок військової допомоги, Велика Британія створила Міжнародний фонд для України, який використовує внески міжнародних партнерів для швидкої закупівлі пріоритетних військових матеріалів.

Велика Британія була першою країною в Європі, яка надала Україні військову допомогу, надіславши тисячі протитанкових ракет NLAW на початку 2022 року. Відтоді Королівські ВПС здійснили понад 240 польотів, щоб доставити тисячі тонн військової допомоги з Великої Британії, починаючи від складних ракет і закінчуючи одягом для підтримки військ у сувору зиму. Велика Британія продовжує підтримувати зв’язок з урядом України, щоб забезпечити відповідність майбутніх поставок тактичним вимогам конфлікту в міру його розвитку.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-30 09:29:55