Україна і світ

Вдячний Республіці Словенія за політичну підтримку, військово-технічну допомогу ЗСУ та навчання наших захисників – Олексій Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з делегацією Республіки Словенія на чолі з Міністром оборони Республіки Словенія Мар’яном Шарецем.

Було обговорено питання посилення спроможностей Сил оборони України шляхом реалізації двосторонніх проєктів в оборонній сфері.

Олексій Резніков подякував словенському народу та Уряду країни за надану матеріально-технічну допомогу та наголосив на пріоритетних потребах ЗСУ для відсічі збройної агресії росії.

– Čestitke, gospod minister! Ціную участь Республіки Словенія у зустрічах Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Військово-технічна допомога Республіки Словенія в потрібний момент стала реальним посиленням ЗСУ на полі бою. Також вдячний за політичну підтримку та навчання українських військових. Це доводить, що Республіка Словенія є добрим другом і одним з найближчих прихильників України. Щодо наших перспектив можу сказати, що це будуть важливі речі для оборони України від окупантів, – сказав глава Міноборони України.

Також під час зустрічі очільники оборонних відомств України та Республіки Словенія обговорили нагальні напрями співпраці, які стосувалися можливостей післявоєнної відбудови України, започаткування програми психологічної реабілітації наших військовослужбовців, а також лікування поранених українських захисників і захисниць у медичних та реабілітаційних закладах Республіки Словенія.

Пан Мар’ян Шарець зауважив, що Словенія прислухатиметься до всіх потреб України та запевнив у непохитній підтримці українського народу у війні з російським агресором. Він наголосив, що Україна може розраховувати на подальшу допомогу, співпрацю у багатьох сферах, у тому числі в питаннях євроатлантичної інтеграції.

– З початку війни Республіка Словенія надає Україні гуманітарну і військову допомогу, обладнання для розмінування, допомагає біженцям, здійснює підготовку українських військовослужбовців за участі своїх інструкторів. Наші переговори спрямовані на майбутнє. Будемо допомагати пораненим воїнам. Ми зацікавлені брати участь у проєктах із післявоєнної розбудови і відновлення України. Україна – це європейська країна! Ми захоплюємося героїзмом ваших захисників, які боронять сьогодні усю Європу. Ми не залишимо українців і будемо поруч з вами у цей важкий час, – сказав Мар’ян Шарець.

Представники словенської делегації відвідали постраждалі від путінської армії міста Київщини, оглянули на Михайлівській площі знищені російські танки і бронетехніку та вшанували пам’ять полеглих українських воїнів.

Також у заході взяли участь заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук, заступник Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк, начальник Генштабу ЗС Республіки Словенія генерал-майор Роберт Главаш, Державний секретар Міноборони Республіки Словенія Дамір Крнцец та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні пан Томаш Менцін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Міністерство оборони України

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-29 20:14:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин