Україна і світ

Вцілілі в пеклі: поранені під час обстрілів гуртожитків Харкова не вірять, що вижили

Кількість загиблих від масованого ракетного обстрілу двох гуртожитків Харкова становить вже 25 осіб, серед них одна дитина. Тіла вісьмох жертв досі не вдалося впізнати.

Сьогодні, 23 серпня, пошуково-рятувальна операція на руїнах гуртожитку в Салтівському районі завершилася. Інший гуртожиток, де жили комунальники, рятувальники закінчили розбирати ще кілька днів тому.

У різних лікарнях Харкова зараз перебувають майже чотири десятки поранених. Про тих, кому вдалося вціліти – репортаж журналістів Фактів ICTV.


…Жителю гуртожитку в Салтівському районі Харкова В’ячеславу Симону вдалося вціліти. Так само, як і його братові Євгену. Третій з братів був у цей час, на щастя, не вдома. Але жити всім їм тепер ніде. Все залишилося під завалами…

У цьому гуртожитку згодом знайдуть тіла 19 людей. Серед загиблих – 39-річна жінка зі Львова, велика родина переселенців з Кутузівки, яка ледь вирвалася з окупації в березні і оселилася в цьому гуртожитку.

Російський Іскандер прилетів по будівлі ввечері 17 серпня. А вже через кілька годин ракети С-300 розбили ще один гуртожиток і вбили шістьох жителів в іншому районі Харкова, там жили комунальники.

– В ту ніч, коли в Харкові були обстріляні гуртожитки, ввечері і вранці, в лікарні доставлені 29 постраждалих з мінно-вибуховими травмами, – говорить завідувач відділенням травматології Ігор Спесивий.

38-річний працівник міськелектротранссервісу Юрій з родиною жив на четвертому поверсі гуртожитку. Після двох вибухів всі опинилися на першому.

– Сусідка моя в дуже важкому стані. Її дитину, хлопчика 13 років, на два місяці молодше моєї доньки, знайшли під завалами мертвим, – розповідає житель гуртожитку в Слобідському районі Харкова Юрій Пєтухов.

Його дружина і дочка зараз також у лікарні: і жінки – пошкодження хребта, у дитини – перелом ноги.

За словами чоловіка, їхня сім’я 80 днів прожила в підземці, в травні вирішили повернутися додому, мовляв, район тихий. Тепер планують після виписки їхати на реабілітацію за кордон, тільки документи треба відновити, бо все залишилося під завалами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

…20-річний Слава в четвер також планує виписуватися, обмовляється, “додому”. Але уточнює: поїду жити до родичів, і буду далі грати у футбол.


діти
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-23 14:18:19