Україна і світ

Вчені розповіли, що потрібно їсти, щоб позбутися денної сонливості

Експерти американського Національного фонду сну опублікували результати досліджень, згідно з якими заміна вуглеводів і жирів білком призвела до значного зниження надмірної денної сонливості.

Повідомляється, що дослідники проаналізували типи харчування майже 2 тис. дорослих віком від 24 років і старше, 10% з яких відчували надмірну денну сонливість.

В ході наукової роботи з’ясувалося, що заміна 5% енергії, яку дають білки, на рівну кількість насичених жирів і вуглеводів збільшує ймовірність надмірної денної сонливості.

Відзначається, що інше дослідження показало, що вживання в їжу більшої кількості продуктів, багатих на білок, може поліпшити тривалість нічного сну і, відповідно, знизити денну сонливість.

Як заявили експерти Фонду сну, вживання більшої кількості горіхів, бобових, фруктів і ненасичених жирів може допомогти нам добре спати вночі і не відчувати сонливості вдень.

Наприклад, дотримання середземноморської дієти, що складається в основному з нежирного м’яса і рослинних продуктів, покращує якість сну і знижує ризик серцевих захворювань, підказують нам фахівці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

сон
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-26 12:51:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин