Україна і світ

Важко сказати, чи блефує Путін – директор ЦРУ про ядерну загрозу з боку РФ

Станом на 28 вересня важко припустити, чи блефує президент Росії Володимир Путін, погрожуючи світові застосуванням ядерної зброї.

Про це директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс сказав в інтерв’ю CBS News.

Поки, зазначає Вільям Бернс, американські розвідники не бачать “будь-яких практичних доказів того, що Володимир Путін замислюється про використання ядерної зброї”.

Директор ЦРУ вважає, що зараз потрібно дуже уважно поставитися до ядерної загрози з боку РФ та пильно стежити за ознаками, які б вказували на реальні приготування в Росії.

Політики, у свою чергу, на переконання Вільяма Бернса, повинні прямо попереджати про серйозні наслідки, які матиме будь-яке застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг теж вважає, що світ повинен серйозно сприймати погрози Кремля застосувати ядерну зброю, хоч імовірність її застосування, припускає він, є не дуже високою.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін вкотре пригрозив країнам світу застосуванням ядерної зброї тиждень тому, 21 вересня.

Звертаючись до народу, що очільник Кремля заявив, що “в разі загрози територіальній цілісності Росія безумовно застосує всі наявні в їхньому розпорядженні засоби, зокрема й ядерну зброю” і попередив, що не блефує.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 217-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-28 15:46:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин