Україна і світ

Вася, ти проломив дно: Ломаченко вляпався у скандал через репост митрополита УПЦ МП

Український боксер Василь Ломаченко перервав мовчання, опублікувавши на своїй сторінці в Instagram інтерв’ю митрополита УПЦ МП Луки для російської служби ВВС, яке той дав ще 30 березня.

У цьому інтерв’ю є чимало суперечливих заяв, зокрема така, в якій служитель церкви каже, що нібито росіяни бомбардують українців через підтримку прав ЛГБТ-спільноти.

Лука, зокрема, сказав, що однією з причин початку війни нібито могло бути голосування українських делегатів у ПАРЄ за резолюцію на захист прав ЛГБТ-спільноти.

— ЛГБТ – це була одна, можливо, остання крапля, після якої чаша гніву Божого на нас вилилася. Це ж просто безумство! Ми говоримо Русь свята, ми говоримо Золотоверхий Київ… А що це? Це повне безумство, – каже Лука.

Також в цьому інтерв’ю священослужитель заявив, що в українських містах “замість того, щоб молитися до Бога, розклеюються плакати з матами”.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений LOMA (@lomachenkovasiliy)

Публікація інтерв’ю Луки викликав шквал обурення серед підписників Ломаченка:

  • Вася, ти проломив дно;
  • Нічого нового, твоя позиція всім зрозуміла;
  • Прикол, 170 днів повномасштабної війни, а у Васі вата ще не вигоріла з голови;
  • Зміни українське громадянство, якщо ти так любиш Кирила та Росію;
  • Василь виявився продажною Василісою;
  • Такого відбитого на голову бовдура як ти, світ ще не бачив.

Відреагував на допис Ломаченка український активіст Сергій Стерненко.

— Ти до російських “братьєв” сам доїдеш чи може дочекаєшся коли їхня ракета вже і до тебе долетить?

screenshot 1

Через невиразну позицію боксера щодо російської агресії проти рідної країни звернувся до Ломаченка експерша ракетка України Сергій Стаховський.

— А що там із ватного боксу? Не замовляли?, – написав Стаховський у Stories в Instagram.

photo 2022 08 12 16 02 12 e1660309809664

Скріншот: Сергій Стаховський/Instagram

Після початку повномасштабної війни між Росією та Україною повідомлялося, що боксер вступив до лав тероборони рідного Білгород-Дністровського та відмовився від титульного бою в ринзі. Водночас Ломаченко публічно не засудив дії країни-агресора.

Митрополит Лука – суперечлива особа. Наприкінці березня громадський діяч та волонтер Роман Сініцин звинуватив його у полоні журналістки Громадського Вікторії Рощиної, зазначивши, що та їхала у гуманітарній колоні, за яку відповідав Лука.

— Віка їхала саме з цим Лукою в Бердянськ в цій гуманітарній колоні. Їхала, поки Лука не здав Віку ФСБ в Бердянську. Саме через Луку, Рощина потрапила в полон.

Лука фігурував й у матеріалі самої Рощиної про полон, який та написала після звільнення: (Росіяни, – Ред.) почали мене водити ще до кількох військових. Потім поговорили з митрополитом Лукою. Коли повернулися, сказали, що я маю проїхати з ними. Мене посадили в автозак і в супроводі чотирьох кадирівців відвезли до будівлі Бердянської райадміністрації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Рощина розповідала, що на запитання, коли її відпустять, їй казали: “Когда Киев возьмем”. І додавали: Лука в колонне главный, и он от тебя отказался.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 19:34:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин