Україна і світ

Василь Малюк – біографія кандидата на очільника Служби безпеки України (СБУ)

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення Василя Малюка очільником Служби безпеки України.

Що відомо про Василя Малюка та факти з біографії – далі у матеріалі Фактів ICTV.

Біографія Василя Малюка

Зараз дивляться

Василь Малюк – український військовик, бригадний генерал, кандидат юридичних наук та учасник бойових дій.

Народився він 28 лютого 1983 року в місті Коростишів Житомирської області. У 2005 році здобув вищу юридичну освіту в Національній академії СБУ за спеціальністю Правознавство.

З 2001 року Малюк розпочав свою військову службу в органах державної безпеки.

За час служби у регіональних управліннях СБУ Василь займав різні посади – від оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

У січні 2020 року почав працювати у Центральному управлінні Служби безпеки України на посаді першого заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

У березні 2022 року був призначений першим заступником голови Служби безпеки України – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

16 лютого 2022 року, розпорядженням прем’єр-міністра України, був призначений заступником міністра внутрішніх справ. Проте попрацював на цій посаді менше ніж місяць.

3 березня 2022 року указом президента він знову призначений першим заступником голови Служби безпеки України.

Малюк має ряд відомчих відзнак і заохочень – нагороджений нагрудними знаками СБУ За відвагу та За доблесть.

За доблесть і самовідданість, виявлені при виконанні службового обов’язку, нагороджений відзнакою Служби безпеки України Вогнепальна зброя.

25 березня 2022 року Малюку було присвоєно звання бригадного генерала. А з 18 липня 2022 року Василь Малюк почав виконувати обов’язки голови СБУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-06 21:03:31