Львівський портал

В ЗСУ підтвердили відхід із двох сіл біля Авдіївки

На Авдіївському напрямку підрозділи Сил оборони України відійшли від сіл Степове та Сєверне в Донецькій області. Це 27 лютого підтвердив Українській правді речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«На Авдіївському напрямку наші підрозділи здійснили відхід від невеликих населених пунктів Сєверне та Степове», – сказав він.

За словами Лиховія, запеклі бої за Сєверне тривали ввечері і вночі. Ворог зазнав великих втрат.

Також він зазначив, що українські військові стабілізували лінію оборони в районах сіл Тоненьке, Орлівка та Бердичі. Зокрема, штурмові групи росіян були заблоковані на північно-східних околицях населеного пункту Орлівка.

Як повідомляв Львівський портал, 17 лютого Збройні Сили України вийшли з Авдіївки на Донеччині, аби уникнути ворожого оточення. Хоч після цього темп російського наступу дещо сповільнився, але в цьому районі все одно тривають запеклі бої. Рашисти продовжують активно застосовувати свою авіацію для бомбардувань.

Згодом українським військовим довелося відступити з позицій у Ласточкиному – селі, розташованому відразу біля Авдіївки. Офіційно в ЗСУ цей маневр підтвердили 26 лютого. Після цього війська РФ взялись із трьох сторін штурмувати сусідню Орлівку.

27 лютого про відступ української армії зі Сєверного та Степового припустили аналітики DeepState.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: DeepState

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-27 17:33:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин