Україна і світ

В ЄС хочуть якомога швидшого початку переговорів про мир в Україні – Боррель

Для Євросоюзу чим раніше почнуться мирні переговори між Росією та Україною щодо припинення війни, тим краще, але Брюссель не буде давати поради Києву у цьому питанні.

Про це заявив верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель під час виступу у Європарламенті.

Один з європарламентарів запитав Борреля, чи погоджується він із позицією президента Володимира Зеленського, що мирні переговори з Росією можуть бути тільки після того, як Україна поверне повний контроль над своєю територією.

– Я не знаю, коли мають початися перші мирні переговори. Я не буду тією людиною, яка радитиме президенту України, коли починати мирні переговори з Росією, бо це він має справу з воєнним вторгненням. Якщо говорити про ЄС, то для нас, чим швидше почнуться такі переговори, тим буде краще, – сказав верховний представник ЄС.

При цьому він додав, що зазвичай сторони конфлікту починають перемовини “завдяки не диву, а певним обставинам”.

Жозеп Боррель наголосив, що усі європейські лідери, які телефонують президенту РФ Володимиру Путіну, отримують від нього “однакову відповідь”: поки цілі у війні не досягнуті, він її не припинить.

– Тож замість того, щоб питати у Зеленського про мирні переговори, треба питати у Путіна, коли і як він припинить агресію, – заявив Боррель.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що Росія намагається утримати окуповані території, щоб пропонувати їх як розмінну монету, коли почнуться переговори між сторонами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 02:48:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин