Україна і світ

В ЄС офіційно затвердили стелю цін на нафтопродукти з Росії

Рада Євросоюзу у суботу, 4 лютого, затвердила встановлення двох граничних цін на нафтопродукти, що походять або експортуються з РФ.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Ради ЄС.

Так, перший граничний рівень ціни на нафтопродукти, які продаються зі знижкою до сирої нафти, встановили на рівні у 45 доларів США за барель.

Зараз дивляться

Другий граничний рівень – на нафтопродукти, що продаються з премією до сирої нафти. Його встановили на рівні 100 доларів за барель. 

Такий рівень встановили в тісній співпраці з Коаліцією за встановлення граничних цін. Він набуде чинності з 5 лютого 2023 року. 

Тим часом для суден, які перевозять російські нафтопродукти, придбані та завантажені до 5 лютого 2023 року, але вивантаженні до 1 квітня 2023 року, передбачили перехідний період тривалістю в 55 днів. 

Також Рада ЄС повернеться до перегляду механізму граничних цін на сиру нафту з середини березня. Цей перегляд відбуватиметься на регулярній основі кожні 2 місяці. 

– Перед обличчям агресивної війни Росії ЄС рішуче підтримує Україну та її народ і залишається непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також невід’ємного права України на самооборону від російської агресії, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, шведське головування у Раді ЄС раніше повідомило, що постійні представники країн ЄС погодили стелю цін на нафтопродукти з РФ. 

Тим часом президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн сказала, що Велика сімка та ЄС запроваджують стелю цін на російські нафтопродукти. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-04 19:17:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин