Україна і світ

В єпархіях УПЦ МП знайшли паспорти РФ, крадені ікони та зниклого безвісти

Під час контррозвідувальних заходів на об’єктах УПЦ (МП) в Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях СБУ виявила російські паспорти, прокремлівську літературу, “документи” окупаційних адміністрацій, прапори терористичних організацій “Л/ДНР” та багато іншого.

Встановлено, що архімандрит – настоятель Успенського собору – був присутній у кремлівській залі під час оголошення про “анексію” чотирьох українських регіонів.

Пізніше, за декілька днів до звільнення міста, священик втік у супроводі російських загарбників у тимчасово окуповані райони українського Півдня.

В Успенському соборі правоохоронці виявили колекцію ікон, викрадених рашистами з будинку почесного консула Литовської Республіки під час окупації Херсону.

Подальший огляд церковних приміщень дозволив знайти перепустки, виписані на ім’я “федерального советника военно-гражданской администрации рф” та російські паспорти місцевих священиків, отримані цього року, під час окупації Херсону. 

СБУ розпочала кримінальне провадження за даними фактами у звинуваченні в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану КК України.

Тим часом на Черкащині у Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі знайшли прапор так званої “новоросії” і бібліотеку з російською пропагандистською літературою.

В Житомирській області, на території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту, викрили колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з абонентами РФ. Ці контакти перевіряє СБУ.

В ще одному Житомирському монастирі знайшли людину, яка вважається безвісти зниклою з 2020 року.

У приміщеннях Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайшли тексти молитов за країну-агресора та російські “підручники”, в яких вихваляють кремлівський режим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Усі вилучені матеріали наразі направили на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій. 

В єпархіях УПЦ МП знайшли паспорти РФ, крадені ікони та зниклого безвісти / 10 фотографий

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-08 19:29:03