Україна і світ

В Yasno пояснили, чому платіжки за електроенергію ростуть попри відключення світла

Сума у квитанціях за електроенергію може зрости попри відключення світла. Причиною є підвищене споживання електрики після відновлення її подачі.

Про це у Facebook повідомив гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко.

– Коли світло дають, у розетки включається все, відбувається різкий стрибок споживання. З одного боку таке навантаження може спричинити аварію, через що мешканці знову залишаться без світла. З іншого – таким чином може компенсуватися обсяг електроенергії, який був зекономлений під час відключення. Так, за підсумками місяця виходить, що клієнт використав стільки ж електроенергії, як і у періоди, коли відключення не застосовувалися, – пояснив Коваленко.

Також на суму у квитанції за електроенергію може впливати несвоєчасна передача показань лічильників.

Зараз дивляться

– Якщо передавати показання вчасно, у рахунку буде вказана сума лише за фактичне споживання. Якщо показання передаються невчасно, обсяг електроенергії, яку спожив клієнт, визначають за середньодобовим споживанням. Його розраховують залежно від показань, зафіксованих раніше, у минулі періоди. Тому сума у рахунку може бути вищою, ніж зазвичай, – додав гендиректор Yasno.

Коваленко вкотре закликав українців розумно використовувати електроенергію, вчасно передавати показання та регулярно платити за спожиті обсяги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-29 01:20:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин