Україна і світ

В Україну вперше з початку війни прибуло судно з Туреччини

6 серпня вперше з початку повномасштабного вторгнення в Україну прибуло судно під завантаження – балкер FULMAR S.

– Ми уже можемо констатувати, що завдяки зусиллям Президента України, ЗСУ, Міністерства інфраструктури та наших партнерів – ООН та Туреччини – “зерновий коридор” запрацював на вихід і на вхід до портів України, – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Також він зазначив, що ця подія є важливим сигналом для ринку, що “зернова ініціатива” – це безпечна і головне вигідна бізнес можливість для судновласників повернутися в українські порти.

– Дякую колегам з ООН та Туреччини за створення безпекових умов для заходу першого судна в українські територіальні води. Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб наші порти могли приймати та обробляти значно більше суден. Зокрема, ми плануємо уже за 2 тижні вийти на рівень щонайменше 3-5 суден на добу. Наша мета – вихід на місячний обсяг перевалки в портах Великої Одеси в 3 млн тонн сільськогосподарської продукції, – повідомив міністр.

Нагадаємо, що 22 липня у Стамбулі за участю ООН, Росії, Туреччини та України відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна із трьох портів в Україні – Чорноморська, Одеси та Південного.

А до Стамбула 2 серпня прибув перший корабель з українським продовольством.

Джерело: Олександр Кубраков

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Олександр Кубраков

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-07 00:34:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин