Україна і світ

В Україну повернули 16-річного підлітка, якого росіяни примусово депортували – омбудсмен

В Україну повернули 16-річного підлітка Сергія, якого російські загарбники незаконно депортували на територію РФ після 24 лютого вчора, 19 грудня.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що хлопець повернувся додому майже через вісім місяців після примусового вивезення.

– Хлопець жив поблизу Маріуполя, незадовго до війни втратив батьків, однак має сестру. Нині є багато небайдужих співвітчизників, які готові йому допомагати. Після захоплення російськими окупантами рідного населеного пункту, його та багатьох інших дітей вивезли в Донецьк, а згодом до Росії, – зазначає омбудсмен.

Лубінець поділився, що омбудсмен РФ Марія Львова-Бєлова вирішила долю Сергія та інших вивезених українських дітей. Врешті його всиновили до російської родини, яка мала трьох власних дітей та вже одну всиновлену, проте Сергій не розмовляв з ними.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Там хлопець пішов до коледжу, де почав освоювати напрям автомеханіки. Ставлення до нього не було жорстоким, проте він хотів повернутися на батьківщину, тому написав в один з чат-ботів та отримав відповідь на заклик про допомогу. За словами Сергія, він був дуже радий перетнути кордон з Україною.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-20 15:32:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин