Україна і світ

В Україні запустили новий чат-бот, куди можна повідомити про зрадників та колаборантів

Національна поліція запустила чат-бот для збору інформації про зрадників України та колаборантів.

Через чат-бот @dvb_np_bot у Telegram можна повідомити про прибічників чи поплічників росіян.

Кожне звернення опрацьовується, а інформація ретельно перевіряється. Анонімність гарантована! – запевнили в МВС.

За даними правоохоронців, з початку повномасштабного вторгнення порушено майже 500 кримінальних проваджень, зібрані докази незаконної діяльності та повідомлено про підозру за фактами державної зради та колабораціонізму більш ніж 370 особам.

У лютому Сили оборони України запустили чат-бот для повідомлення про ворожі диверсійно-розвідувальні групи та переміщення окупаційних військ: @stop_russian_war_bot. У березні з’явився аналогічний бот Є-ворог (@evorog_bot).

У травні СБУ відкрила ще два чат-боти для боротьби з російською агресією. Перший – Знайди зрадника – призначений для того, щоб повідомляти про зрадників та колаборантів, а також ворожих агентів, які зливають дані росіянам через інтернет.

Другий чат-бот – Стоп-мародер. Він призначений для повідомлення про злочинців, які розкрадають чуже майно під час війни. Після перевірки інформації дані будуть розміщені на сайті stopmarauder.com.ua.

Крім цього, Міністерство оборони запустило чат-бот Хочу жить для військовослужбовців російських окупаційних військ, які бажають здатися в полон.

Міністерство реінтеграції має чат-бот Minre_1548_Help_Bot, на який можна звернутися, якщо потрібно евакуюватися із зони активних бойових дій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Кіберполіція

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-28 20:38:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин