Україна і світ

В Україні започатковано навчальну програму стратегічного лідерства для управлінців у сфері кібербезпеки

Вперше в Україні почав діяти навчальний курс «Програма стратегічного лідерства  для українських управлінців у сфері кібербезпеки SJC-2022». Курс призначений для  підвищення рівня професійної підготовленості керівників державного та приватного секторів, політиків, які залучені до створення спільних стратегічних рішень з питань кібербезпеки.

Про початок курсу повідомив Апарат Ради національної безпеки і оборони України.

Програма стратегічного лідерства складається з шести модулів, кожен з яких є унікальним. Для навчання було відібрано 43 керівники з державного та приватного секторів, які працюють у сфері кібербезпеки. Реалізація програми стала платформою, де вони зможуть обмінюватися досвідом, розвивати стратегічне мислення та ухвалювати нелінійні, асиметричні рішення для посилення національних кібербезпекових спроможностей.

«Ми живемо у важкі часи, коли одночасно з військовим вторгненням в нашій країні відбувається перша у світі кібервійна. І лише тому, що ми змогли об’єднатися, ми не просто стримуємо ворога в кіберпросторі, а й здобуваємо перевагу. Держава, критична інфраструктура, кіберволонтери з усього світу та бізнес виступили єдиним фронтом, і саме це стало ключовим і вирішальним у нашій боротьбі», – сказала керівник служби з питань інформаційної та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук, відкриваючи перший день занять.

Вона також зазначила, що загроза не зменшується, очікується ескалація, атаки на критичну інфраструктуру, енергетичний сектор тощо. І, за її словами, саме мудрість, стратегічне лідерство і взаємодія, які покладені в основу цієї програми, є умовами забезпечення стійкості нашої держави у кіберпросторі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Програма розроблена Глобальним центром взаємодії в кіберпросторі спільно з кращими міжнародними експертами та за підтримки Національного координаційного центру кібербезпеки.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-11 16:02:28