Львівський портал

В Україні відзначають День танкових військ

У суботу, 14 вересня, до Дня танкових військ, керівник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Павло Ткачук висловив подяку за мужність, героїзм і стійкість воїнів на полі бою. Про це він повідомив у власних соцмережах.

«Ваші залізні серця і сталева воля стали символом незламності українського війська. Мужність і героїзм на полі бою, стійкість під ударами ворога та самовідданість у кожному бою – це ваш внесок у нашу спільну Перемогу», – зазначив Ткачук.

Він також висловив впевненість у здатності танкових військ і далі захищати Україну та відтісняти окупантів.

«Дякую за ваш неоціненний внесок у захист України. Віримо у Вас, гордимося Вами і разом крокуємо до Перемоги», – додав Павло Ткачук.

Довідка

День танкових військ – це свято в Україні, яке відзначається 14 вересня. До 2023 року свято було відоме як День танкістів і відзначалося в другу неділю вересня.

Воно походить з радянської традиції святкування Дня танкіста, який був заснований у 1946 році на честь заслуг механізованих і танкових військ у Другій світовій війні. Указ президента України від 29 серпня 1997 року затвердив святкування Дня танкістів на підтримку ініціатив ветеранів танкових військ та танкобудівників.

Однак 9 вересня 2023 року президент України видав новий указ, яким затвердив святкування Дня танкових військ щорічно 14 вересня, скасувавши попередній указ про День танкістів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Генштаб

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-14 16:31:35