Львівський портал

В Україні відзначають День добровольця

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. День встановлений 17 січня 2017 року Верховною Радою задля зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

Постановою ВР відзначення Дня добровольця винесено на державний рівень.

Зазначимо, що відзначення Дня добровольця саме 14 березня не є випадковим. Саме цього дня 2014 року з Майдану на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

Очільник Академії сухопутних військ Павло Ткачук привітав українських добровольців зі святом та відзначив, що вони є «взірцем патріотизму та вірності українському народові».

«14 березня відзначаємо День українського добровольця – свято справжніх патріотів, сильних, мужніх і сміливих чоловіків й жінок, котрі свідомо стали на захист суверенітету нашої держави та її територіальної цілісності. Українські добровольці є взірцем патріотизму та героїзму, самовідданості та відваги, вірності українському народові. Побратими та посестри – українські воїни-добровольці, у ваш День прийміть наші поздоровлення і щиру вдячність за все, що зроблено вами в ім’я незалежної і єдиної України!», – написав у Facebook Павло Ткачук.

З нагоди свята Дня добровольця у Будинку воїна відбудеться зустріч молоді та добровольців 2014 та 2022 років.

Початок – 17.00 год. (адреса: Львів, вул. Тараса Бобанича «Хаммера» 1а).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-14 14:40:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин