Україна і світ

В Україні відновлюють приватизацію держпідприємств для релокації та відновлення економіки

В Україні хочуть відновити приватизацію державних підприємств, щоб сприяти релокації (переміщенню бізнесу в інше місце або переїзду в країні) та відновленню економіки.

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт №7451. Він спрямований на приватизацію держактивів, які занепадають та простоюють. Їх можуть приватизувати та модернізувати бізнеси з областей, де зараз тривають активні бойові дії.

– Приватизація може допомогти підприємствам знайти приміщення, відновити його та розвивати на благо економіки України. За правильного підходу нових власників старі об’єкти можна перетворити в ефективні виробничі потужності за допомогою процедури приватизації, – вважає народний депутат Олена Шуляк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Серед важливих у законопроєкті змін стосовно приватизації державного та комунального майна:

  • не проводяться аукціони з продажу об’єктів великої приватизації та їхній викуп;
  • не проводиться приватизація об’єктів у зоні бойових дій або наближених до неї;
  • Фонд держмайна щомісячно подає до Комітету ВРУ інформацію про призначені електронні аукціони, результати продажу держмайна та пропозиції до законодавства;
  • документи для участі в електронному аукціоні – в цифровій формі;
  • відомості про кожного учасника аукціону є анонімними;
  • розмір гарантійного внеску на електронних аукціонах об’єктів малої приватизації встановлюється аукціонною комісією в розмірі: 10 розмірів мінімальних заробітних плат – для об’єктів, стартова ціна яких становить від 1 до 500 тис. грн; 10% стартової ціни об’єкта приватизації – для об’єктів, стартова ціна яких становить понад 500 тис. грн;
  • стартова ціна об’єкта – на рівні балансової вартості.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-28 22:58:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин