Україна і світ

В Україні створять Коледж Європи: як його планують реалізувати

В Україні планують створити Коледж Європи. Уряд вже підписав відповідний меморандум з Коледжем Європи у Натоліні.

На першому етапі в одному з українських закладів вищої освіти запрацює факультет європейської інтеграції, а згодом на його основі – Коледж Європи у межах Президентського університету.


Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час засідання Верховної Ради 28 липня. За його словами, Європейський Союз має Коледж Європи в Брюгге та Натоліні – це одні з найповажніших закладів післядипломної освіти, які готують фахівців для роботи в інституціях ЄС і державах-членах.

– Ми створюємо в Україні наш Коледж Європи. І хоча мені казали, що це не вирішується за місяці як багато разів говорили це й з інших питань, я знаю, що створення нашого Коледжу Європи триватиме недовго. Я впевнений, він скоро запрацює. Ми вже маємо цей досвід – переводити в місяці те, на що відводили роки й десятиліття, і в тижні – те, на що вимагали від нас із вами місяців, – переконаний глава держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, цей коледж стане не лише фаховою основою для європейської політики України як повноцінного члена Європейського Союзу, а й сприятиме розвитку європейських інституцій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-28 19:54:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин