Україна і світ

В Україні скоротився дефіцит електрики 4 лютого, в Одесі аварійні відключення – Укренерго

Станом на ранок суботи, 4 лютого, в енергосистемі України зменшився дефіцит внаслідок зростання виробництва електроенергії. Проте на Одещині через аварію діють аварійні відключення світла.

Про це повідомили в Національній енергетичній компанії Укренерго.

– Споживання електроенергії знизилося порівняно з робочим днем, а також дещо збільшилося виробництво на теплових електростанціях. Відповідно зменшився дефіцит потужності, – зазначається в повідомленні.

Причиною скорочення дефіциту стало те, що з ремонту вийшов один блок на тепловій електростанції. Крім того, був запущений ще один блок на одній з електростанцій після відновлення трансформаторного обладнання на підстанції Укренерго.

Зараз дивляться

А на півдні України завершено ремонт та включено в роботу одну з ліній електропередачі, що дозволить збільшити енергопостачання у південний регіон, зокрема на деокуповані території Херсонщини.

Водночас нинішнього обсягу виробленої електроенергії поки недостатньо для покриття споживання в повному обсязі. Дефіцит потужності в енергосистемі зберігається.

– Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Одеській області зберігаються мережеві обмеження, – наголосили в компанії.

Так, унаслідок масштабної аварії на одній із підстанцій Укренерго в Одесі та прилеглих районах зараз діють аварійні відключення світла. Фахівці розробляють резервні схеми заживлення міста та районів. Над усуненням наслідків аварії працюють ремонтні бригади Укренерго та обленерго.

Через дефіцит в енергосистемі всі обленерго отримали ліміти споживання на цю добу. В областях України діють графіки планових погодинних відключень світла. Якщо ж ліміти будуть перевищені, диспетчери Укренерго застосують аварійні відключення.

В компанії нагадали, що причиною дефіциту в енергосистемі є серія масованих атак РФ, унаслідок яких були пошкоджені електростанції та високовольтна мережа. Загалом Україна пережила вже 13 ракетних та 15 дронових атак по енергетичних об’єктах.

Джерело: Укренерго

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-04 14:48:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин