Львівський портал

В Україні продавали таблетки для схуднення з психотропами

У Києві викрили учасників організованої групи, яка через Інтернет-магазин та соцмережі продавала таблетки для схуднення з вмістом психотропів. Про це Львівському порталу повідомили у Київській міській прокуратурі.

Встановлено, що 25-річний киянин організував та очолив злочинну групу, яка збувала таблетки для схуднення з вмістом психотропної речовини – сибутраміну. До складу цієї групи входили четверо учасників.

Організатор групи забезпечував постачання товарів для фасування і продажу, контролював збут, складав графік роботи та завдання для інших учасників. Він також вів «бухгалтерію» і розподіляв зароблені гроші між членами групи.

Своєю чергою інші учасники злочинної групи продавали пігулки для схуднення через Інтернет-магазин, де приймали замовлення онлайн, та соціальні мережі, надсилаючи товари клієнтам поштою по всій Україні.

Під час досудового розслідування проведено чотири оперативні закупки пігулок з вмістом психотропних речовин на загальну суму 65 000 гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 30 000 пігулок з вмістом психотропної речовини на загальну суму понад 3,6 млн гривень.

Зловмисникам повідомили про підозру за фактами вчинення особливо тяжких злочинів у сфері незаконного обігу психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України). Також їм обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Київська міська прокуратура

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-21 17:08:30