Україна і світ

В Україні побудують завод із виробництва безпілотників Bayraktar – Шмигаль

У майбутньому в Україні побудують завод із виробництва турецьких безпілотників Bayraktar.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну у вівторок, 19 липня.

Він зазначив, що сьогодні уряд направить до Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію угоди між Україною і Туреччиною щодо співробітництва у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

Крім цього, уряд затвердить залучення чергового гранту від Сполучених Штатів Америки в розмірі $4,5 млрд.

– Окремо маємо сьогодні два рішення щодо створення нових індустріальних парків. Перший – це Хотин Invest. Другий – Енергія Буковини. Обидва парки будуть розташовуватися в Чернівецькій області та сприятимуть розвитку економіки держави й регіону. За останні кілька тижнів це вже четвертий створений в Україні індустріальний майданчик, – сказав Шмигаль.


За словами прем’єр-міністра, загальна сума на відновлення регіонів, яку уряд виділив від початку війни, фактично вже становить 3 млрд грн.

Шмигаль додав, що наразі продовжується й активна підготовка до опалювального сезону.

– Ухвалюємо рішення, згідно з яким Нафтогаз продовжить постачати газ виробникам тепла по 7,40 грн за кубометр блакитного палива. Тобто ціна залишається незмінною для всіх теплокомуненерго, і це дозволяє місцевій владі не підвищувати тарифи ні на тепло, ні на гарячу воду. Фіксована ціна на газ залишається до 31 травня 2023 року, – додав прем’єр-міністр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Baykar

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 20:09:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин