Україна і світ

В Україні планують штрафувати водіїв за літню гуму взимку

В Україні хочуть розпочати штрафувати за їзду на літній гумі взимку. Законопроект уже внесли до парламенту, і зараз він лише на розгляді.

Так, йдеться про документ №8369, в якому пропонується штрафувати за використання літньої гуми в період з 1 листопада по 31 березня на легковому авто масою до 3,5 т. У ці 5 місяців буде дозволено користуватися лише зимовою або всесезонною гумою, причому на всіх чотирьох колесах. Щодо транспорту вагою понад 3,5 т. – лише зимові покришки.

Якщо ці зміни до закону запровадять, то порушникам загрожує штраф у розмірі 340 грн. Примітно, що поки контролю гуми для водіїв державою не передбачено – відповідальність лежить на совісті водіїв. Щорічно, кількість ДТП по Україні зростає в період зміни сезону – пізньої осені та ранньої весни, коли різкі стрибки температури роблять дорожнє покриття та погодні умови несприятливими. Багато водіїв відтягують “перевзування” до останнього.

Зараз дивляться

І поки що подібні законопроєкти тільки хочуть запровадити, для водіїв вже зробили інші зміни. Так, в Україні змінили процес перевірки водія на алкоголь. Тепер це робиться правоохоронними органами лише за наявності відеознімання чи присутності двох свідків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-23 11:29:09