Україна і світ

В РФ члени антивоєнного руху підривають залізничні колії – британська розвідка

Два дні тому вибуховий пристрій пошкодив залізницю біля села Новозибково Бєлгородської області, що за 15 км від російсько-білоруського кордону. Відповідальність за цей інцидент взяла на себе російська антивоєнна група Стоп вагони (STW), повідомляє розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

– Це принаймні шоста диверсія на інфраструктурі російської залізниці, за яку STW взяла відповідальність з червня. І це лише частина ширшої тенденції дисидентських нападів на залізниці як у Росії, так і в Білорусі. Російська влада раніше обмежувала присутність STW в інтернеті, – кажуть у британській розвідці.

Режим Путіна у перекиданні сил та техніки для ведення війни в Україні покладається передусім на залізничний транспорт, проте британські аналіти вважають, що йому складно захистити мережу протяжністю понад 33 тис. км від фізичних загроз.

Тому, на їхню думку, керівництво РФ буде дедалі більше стурбоване тим, “що навіть невелика група громадян достатня для протидії конфлікту та фізичного саботажу”.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-26 12:31:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин