Україна і світ

В партії Шольца зростає невдоволення через ненадання Україні танків Leopard 2 – ЗМІ

У німецькій Соціал-демократичній партії зростає невдоволення через ненадання Україні танків Leopard 2, в той час як канцлер ФРГ Олаф Шольц роздратований тиском з цього питання. 

Про це пише Spiegel.

За даними видання, на закритому засіданні групи депутатів СДПН 13 січня Шольц палко відстоював свою позицію щодо надання танків Leopard Україні, а також скаржився на те, що в цьому питанні все “надто перегріте”.

Тим часом у деяких депутатів зростає нетерпіння щодо цих танків у зв’язку зі зміною стратегії певних країн-партнерів.

Так, депутат Майкл Рот зазначає, що військова ситуація в Україні змінюється щодня. Через це він наголошує, що рішення щодо постачання озброєнь потрібно ухвалювати щонайшвидше – російський диктатор Володимир Путін планує нові наступи і Заходу необхідно об’єднатися.

До прискорення постачання танків закликав і член СДПН Андреас Шварц. Він додав, що об’явити про поставку необхідно вже наступного тижня.

– У промисловості достатньо Leopard. Нам не потрібно нічого забирати у Бундесверу. Ми маємо підготуватися до цього кроку та оголосити про це разом з нашими партнерами на конференції Рамштайн. Ми маємо зробити це, якщо хочемо, щоб Україна виграла війну, – розповів політик.

Повідомляється, що Шольц роздратувався і висловив думку, що дискусію щодо танків у Німеччині використовують для нападок на його уряд. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше повідомлялось, що президент Польщі Анджей Дуда пообіцяв передати Україні роту танків Leopard. Після цього Британія теж анонсувала передачу Україні своїх танків – Challenger. Зазначимо, що для будь-якої передачі танків Leopard Україні потрібен дозвіл уряду канцлера Шольца, оскільки саме Німеччина є країною-виробником.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-13 21:05:15