Україна і світ

В ОК «Південь» знищено 3 ворожих безпілотних розвідники «Орлан-10» та 2 гелікоптера

За добу з 4 жовтня 2022 року обстановка у південнобузькій операційній зоні залишається складною, але контролюється Силами оборони, повідомляє речник ОК «Південь» Владислав Назаров.

За результатами ретельно спланованої та блискуче реалізованої військової операції нашими підрозділами звільнено, закріплено і відновлено державний прапор України в Любимівці, Хрещенівці, Золотій Балці, Біляївці, Українці, Великій і Малій Олександрівках, а також в Давидовому Броді Бериславського району, що на Херсонщині. На різних ділянках фронту вдалось заглибитись на відстані від 10 до 20 км.

Противник намагається утримати окуповані території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони. На окремих напрямках здійснює перегрупування, намагається підтягувати резерви, а подекуди залишає позиції, відходить на безпечну відстань, знищує власні запаси боєприпасів, намагається знищити мости та переправи, аби уповільнити темпи наступу наших військ.

Ворог активно веде повітряну розвідку та продовжує вести артилерійський вогонь, наносити ракетні удари по наших позиціях та цивільних об’єктах.

Надвечір двома ракетами С-300 наніс ракетний удар по Березнегуватській громаді Миколаївщини, без втрат. Півтора десятки снарядів важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню випустив по Очакову, маючи на меті пошкодження портової інфраструктури. Постраждалих нема.

Реактивними системами залпового вогню обстріляно і Марганецьку громаду на Дніпропетровщині. Попередньо, пошкодження не критичні, постраждалих нема.

Нашою авіацією нанесено  7 ударів по противнику, підрозділами ж протиповітряної оборони знищено 3 безпілотних розвідники «Орлан-10» в Бериславському та Миколаївському районах та 2 гелікоптера Мі-8 та Мі-24 в районі Костромки й Брусківського.

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня виконано 290 вогневих завдань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Орієнтовні втрати противника за добу складають:  31 рашист та понад чотири десятки одиниць ворожої техніки, серед яких 8 танків,  260 одиниць авто-бронетехніки, крупнокаліберна гаубиця «Мста-Б» і гармата-гаубиця.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-05 06:20:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин