Україна і світ

В Офісі Президента пояснили, чим відрізняються безпекові угоди з Францією та Німеччиною

Двосторонні безпекові угоди України з Німеччиною та Францією містять різні цифри щодо фінансової підтримки, але загалом передбачають потужну оборонну допомогу.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

«Цифри відрізняються. Німеччина запланувала 7,1 млрд євро підтримки України в нинішньому році. Франція запланувала 3 млрд євро», — сказав Ігор Жовква.

Водночас за його словами, сильнішою є позиція Франції щодо євроатлантичної інтеграції України. В угоді чітко заявлено про підтримку вступу України до НАТО.

«Хоча і в німецькій угоді сказано, що Берлін підтримує прагнення України до членства», — додав Ігор Жовква.

В обох угодах загалом однакові блоки щодо механізму реагування у випадку, якщо росія буде намагатися відновити свою агресію.

Обидві країни задекларували, що протягом 24 годин будуть проведені консультації про те, як які ще види озброєння потрібно буде надати, які види санкцій застосувати, які види економічної допомоги.

«І вони чітко говорять про те, що санкції також частина гарантій безпеки. Сильно прописаний механізм щодо заморожених російських активів, згадано про відповідний механізм використання вже сьогодні на відновлення України», — сказав Ігор Жовква.

Він додав, що в німецькій угоді також сказано, що вона інвестує у сферу оборонно-промислового комплексу. Тобто буде не лише постачання німецької озброєння, а й німецькі інвестиції будуть надходити в ОПК України.

Як повідомляла АрміяInform, 16 лютого Президент Володимир Зеленський підписав безпекові угоди з Німеччиною та Францією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Данія та Нідерланди можуть стати наступними країнами, з якими Україна підпише двосторонні безпекові угоди.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-18 19:51:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин