Україна і світ

В Офісі генпрокурора назвали ймовірне джерело вибуху в Оленівці

Джерелом вибуху у колонії в тимчасово окупованій Оленівці на Донеччині, внаслідок якого загинули десятки українських полонених, ймовірно, став термобаричний боєприпас.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора у відповідь на запит видання DW.

А саме – капсула з горючою сумішшю термобаричного вибуху вогнеметів типу ШМЕЛЬ, ШМЕЛЬ-М, РИСЬ, — вказують прокурори.

Такого висновку слідство дійшло за підсумками аналізу наявних у вільному доступі відеозаписів, за участю спеціалістів з питань застосування частин, підрозділів військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, ідентифікації боєприпасів та застосування інженерних частин та підрозділів.

– Водночас у кримінальному провадженні триває проведення судової комплексної експертизи зброї та слідів і обставин її використання, вибухотехнічної, пожежно-технічної експертиз, – зазначили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, що у ніч на 29 липня війська РФ жорстоко вбили десятки українських військовополонених на території колишньої виправної колонії в окупованій Оленівці. Загинули, зокрема, бійці полку Азов.

Україна не отримала від РФ офіційні списки загиблих та поранених воїнів. В Офісі генпрокурора спочатку поінформували про близько 40 загиблих та 130 поранених. Згодом президент Володимир Зеленський заявив про понад 50 загиблих.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В Bellingcat поінформували, що ворог готувався до вбивства українських військових в Оленівці та викопав заздалегідь могили для їх поховання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-30 20:30:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин