Україна і світ

В Одесі затримано колишнього бойовика терористичного угруповання «призрак»

Викрито учасника терористичної організації «лнр». Він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході України. Потім тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області і згодом виїхав до рф. Колишнього бойовика затримано на Одещині та йому повідомлено про підозру за участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, зловмисником є мешканець південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до ростова-на-дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою «Ангел».

Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам так званої «лнр» під виглядом «гуманітарних» вантажів з росії.

Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади «Призрак», яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу рф у захоплених районах Луганщини.

Крім того, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці «постановочних» сюжетів для інформресурсів кремля. Під час пропагандистських заходів він на власному «прикладі» займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-07 10:28:33