Україна і світ

В Одесі затримано агента РФ, який збирав дані для диверсій проти ЗСУ

В Одесі Служба безпеки України викрила та затримала російського агента, який приховано збирав дані про українських військових.

Як поінформували в пресслужбі СБУ, зловмисником виявився місцевий житель, який має активну прокремлівську позицію та неодноразово озвучував її в соцмережах і серед оточуючих.

Спецслужби РФ завербували його після початку повномасштабної війни.

Російський агент отримав завдання розвідувати місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних сил України в Одесі.

– Він відпрацьовував вороже завдання щодо збору установчих даних на українських захисників та фотофіксації їх зовнішності. Матеріали окупанти планували використати для проведення диверсій та інформаційно-психологічних операцій проти оборонців міста, – наголосили в СБУ.

Крім того, спецслужби РФ хотіли отримати координати місць базування українських військовослужбовців, їх озброєння та військової техніки для здійснення ракетних ударів.

Зловмисник зв’язувався з кураторами через різні месенджери, зокрема анонімний Telegram-канал.

У російського агента провели обшук. Був виявлений мобільний телефон із доказами листування зі спецслужбами РФ. Крім того, виявлена атрибутика, яка свідчить про підтримку зловмисником ідей “русского міра”: зокрема, “колорадська” (георгіївська) стрічка та прапори з гербом РФ.

В Одесі затримано агента РФ, який збирав дані для диверсій проти ЗСУ / 5 фотографий

Агенту РФ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї, озброєння та боєприпасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі суд взяв зловмисника під варту. Йому загрожує позбавленням вол на строк від п’яти до восьми років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно СБУ викрила агента ФСБ РФ, який у січні приїхав до Хмельницької області нібито в гості до родичів, а насправді мав створити агентурну мережу для організації диверсій у західних регіонах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-03 17:51:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин