Україна і світ

В МЗС України спростували “дипломатичну посаду” Гросу: у співачки відповіли


В МЗС України прокоментували заяву співачки Аліни Гросу про те, що вона отримала дипломатичну посаду в США.

Раніше команда артистки поширила інформацію, що Гросу стала постійною офіційною представницею української культури в Нью-Йорку. Факти ICTV.Life отримали ексклюзивний коментар від менеджменту співачки.

Реакція МЗС України щодо посади Аліни Гросу

Речник МЗС України Георгій Тихий уточнив, що співачка не входить до структури зовнішньополітичного відомства.

– Аліна Гросу не перебуває на жодних штатних чи позаштатних посадах у системі органів дипломатичної служби України, – заявив Георгій Тихий.

У пресрелізі від команди артистки зазначалося, що Гросу “отримала дипломатичну посаду”. Факти ICTV.Life звернулися до менеджменту співачки за розʼясненням щодо реакції МЗС.

Що сказали в команді Аліни Гросу

В ексклюзивному коментарі від команди артистки нам пояснили, що інформація в пресрелізі була подана некоректно. Аліна Гросу дійсно не має стосунку до органів дипломатичної служби України.

Це підтвердила і голова США з дипломатії та переговорів у G100 Сіма Каретна, яка призначила співачку офіційною представницею української культури в Нью-Йорку. Це не є дипломатичною посадою, що вимагає дотримання певного протоколу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Це є призначенням у сфері культури/мистецтва, що передбачає участь у культурних та мистецьких заходах, які проводяться та/або організовуються різними організаціями за підтримки або обраними та призначеними посадовими особами. Таким чином, це надає офіційного характеру уявленню певної культури окремою особою. Іншими словами, Аліна офіційно представлятиме українську культуру, виступаючи на заходах, що проводяться та/або організуються обраними чи призначеними посадовими особами. Вона буде обличчям, голосом та персоною правильної та цінної вистави України в Нью-Йорку, – розʼяснила Сіма Каретна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 10:03:01