Україна і світ

В Міносвіти розповіли, як триває навчання в Україні під час війни

Україна попри війну не зупиняла освітній процес на усіх рівнях: школярі та студенти мають можливість навчатися як очно, так і онлайн. Фахові передвищі й вищі навчальні заклади вдалося релокувати та зберегти.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Укрінформ повідомив перший заступник міністра освіти України Андрій Вітренко.

За його словами, Україна стала першою країною, яка під час війни не зупинила навчання як школярів, так і студентів. Навчання проводилося та проводиться там, де це можливо – в режимі офлайн чи то онлайн.

Зараз дивляться

Андрій Вітренко наголосив, що за рік війни Україна не втратила жодної команди жодного навчального закладу.

Звичайно, є багато прикладів, коли будівлі університетів чи коледжів зруйновані обстрілами, пограбовані окупантами, як, наприклад, у Херсоні. Проте найголовніше вдалося евакуювати викладачів.

За словами першого заступника міністра, релоковані освітні заклади мають певні проблеми побутового характеру, налагодження навчального процесу, та все ж продовжують навчати студентів.

Щодо спеціальностей, які в умовах війни стали більш актуальними, то наразі важливими стають професії пов’язані із кібербезпекою країни.

– Кіберзахист наразі є основою для функціонування будь-якої інституції, як державної, так і приватної, – заявив Андрій Вітренко.

Після перемоги у війні важливим буде питання безбар’єрності, тобто потрібні будуть спеціалісти із фізіотерапії, протезисти. Також потрібні будуть фахівці для проєктування безбар’єрних просторів, безбар’єрного доступу.

Не менш важливими після перемоги будуть інженерні, транспортні спеціальності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щодо іноземних студентів, яких в українських вишах навчалося понад 80 тис., то зараз їх залишилося в Україні значно менше, але решта здобуває освіту онлайн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-03 16:42:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин