Україна і світ

В Італії розпочалися дострокові вибори: найбільші шанси у правого блоку

У неділю, 25 вересня, мільйони італійців почали голосувати на позачергових парламентських виборах. Вони можуть повернути в країну найбільш правий уряд із часів Другої світової війни, коли війна в Україні призвела до стрімкого зростання рахунків за енергоносії та перевірила рішучість Заходу об’єднатися проти російської агресії.

Про це повідомило інформаційне агенство Associated Press.

Перші за сторіччя осінні загальнонаціональні вибори в Італії були спричинені міжпартійною боротьбою, яка в липні призвела до повалення уряду прем’єр-міністра Маріо Драгі.

Виборчі дільниці відкрилися о 7 ранку. Очікувалося, що підрахунок паперових бюлетенів розпочнеться незабаром після їх закриття об 23:00. Прогнози, засновані на часткових результатах, будуть рано зранку 26 вересня.

Однак складні розрахунки, які вимагають гібридний пропорційний закон про вибори та виборче право, означають, що може пройти багато годин, перш ніж стане відомий точний підрахунок місць у парламенті.

За даними останніх опитувань громадської думки, які провели два тижні тому, правий альянс на чолі з партією Джорджії Мелоні Брати Італії має явну перевагу. Позаду був колишній прем’єр Енріко Летта та його лівоцентристська Демократична партія.

Мелоні є головним кандидатом на пост прем’єр-міністра як лідер альянсу, до якого також входять партія Ліга Маттео Сальвіні та Forza Italia Сільвіо Берлусконі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що її партія набрала лише 4% голосів на останніх загальнонаціональних виборах у 2018 році.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 13:45:16